20 märts 2018

Mehise juuksekrunniga detektiiv / Top Knot Detective (2017)

Üldiselt on lugu selline, et kui esimese viie minutiga pole film suutnud vaatajat haakida, siis on jama majas. Kui selle ajaga pole suudetud selgeks teha, et lugu mida näitama hakatakse on erakordselt originaalne ja kindlasti väärt vaatamist, siis on vaataja tähelepanu juba lootusetult hajunud.

"Mehise juuksekrunniga detektiiv" püstitas haakimise osas aga ilmselt maailmarekordi. Film on käinud täpselt 22 sekundit selleks ajaks, kui meie kangelane mängib paaniflöödil kutsungi, mille peale maa alt lendab välja tiigerhai ja neelab kangelast ohustava pahalase põlvedeni.

Hiidkorporatsioon Sutaffu otsis endale 70. aastatel väljundit, kuidas võimalikult efektiivselt oma laia kaubavalikut televisioonis reklaamida ja otsustasid selleks juba enda palgal oleva popmuusiku mingisse seriaali peaosaliseks sokutada. Juhuslikult oli tulevasel peaosalisel endal ühe teleseriaali idee täitsa olemas, lavastajatahe samuti ja nii sündiski "Mehise juuksekrunniga detektiiv" . Oma õpetaja surma eest kättemaksu ihkav ronin jälitab arvatavat mõrtsukat mööda Jaapanit ringi ja satub selle käigus nii mõndagi uskumatusse seiklusse.

90. lõpus linastus seriaal Austraalias ja sai seal kiirelt kultuslikuks. Nii ongi kaks noort lavastajat otsustanud seriaali telgitagustest dokumentaalfilmi vändata. Meelitasid kaamera ette nii peaosalised ning külastasid ka erinevaid konventsioone ja lasid fännidel rääkida, miks nad seriaali armastavad. Ning selle jaburavõitu, nii halb et on hea seriaali tagant kooruvad välja ootamatult traagilised sündmused. Rivaalitsemised, õnnetu lõpuga arumulugu ja lõpuks mõrv.

On muidugi ka kuulujutt, et sellist seriaali pole kunagi olnud ja kaks austraalast Aaron McCann ja Dominic Pearce on kogu selle seriaalivärgi ise valmis mõelnud, käinud seda jaapanis filmimas, siis VHSi peale salvestanud ning siis üheks viimaste aastate naljakamaks mocumentary-ks kokku traageldanud. Kes soovib seda versiooni uskuda, siis osalt konsulteeris mehi "Danger 5" looja Dario Russo ja pealelugejaks meelitasid nad Des Mangani, kelle vaimusünnitis on "Hercules Returns".

HÕFFi kogu kava avaldamiseni on veel aega, aga mis iganes film tahab pöörasuse osas "Mehise juuksekrunniga detektiivi" üle lüüa, siis peab ta küll kaheteistkümneni välja minema. Ja nüüd kasutage oma "deductive reasoning" oskust, et välja mõelda, kas üks film saab tõesti nii vaatamist väärt olla, kui sellest postitusest praegu mulje jääb.


0 comments: